זו עוגה שנולדה במקרה, ברגע של חולשה וחלום לשייק בננה-תמר שאני כל כך אוהבת.
אני אוהבת את העוגות האלה – שמכינים בקערה אחת, מערבבים היטב ומעבירים לתנור… עוגה שמיישרים עד שהיא נגמרת.
העוגה הנהדרת הזו תעשה לכם את השבת, המתכון לאינגליש קייק אחד בלבד. שימו לב.
עוגת בננה-תמר-שוקולד (מתכון לאינגליש קייק אחת סטנדרטית)
מחממים תנור ל-180 מעלות (לא בטורבו, טורבו מייבש עוגות בחושות)
בקערה טורפים 1 ביצה, 3 בננות בשלות מעוכות, שליש כוס שמן צמחי, שליש כוס ממרח תמרים ו- 2 כפות סירופ מייפל/סילאן.
מנפים לבלילה 1 כוס קמח, 1 שקיק אבקת אפייה, כפית סודה לשתייה, 1 כפית קינמון, רבע כפית מלח ו- 3 כפות קקאו.
כשהבלילה אחידה הוסיפו 100 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ. ערבבו מעט (לא להגזים, עוגות בחושות לא אוהבות ערבוב יתר).
משמנים תבנית אינגליש או מניחים נייר אפייה. מעבירים את הבלילה ואופים כ- 35 דקות (תלוי בתנר שלכם, תבדקו, העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים).
מוציאים, מצננים ומגישים.
טיפים וגיוונים:
העוגה במתכון מעודנת ולא מתוקה מידי – אם אתם אוהבים עוגות מתוקות, הוסיפו 1/4 כוס סוכר חום לח או 2 כפות מייפל/סילואן נוספים.
ניתן לטבען את העוגה בקלות – המירו את הביצה ב-2 בננות מעוכות נוספות.ניתן לוותר על השוקולד ותצא יופי של עוגה, ניתן להמיר באגוזי מלך קצוצים ותצא לכם עוגה מושלמת לא פחות.
ניתן להמיר את הקמח במתכון בקמח כוסמין לבן.
תהנו מהעוגה הזו ואם אתם מכינים אותה – ספרו לי, זה משמח אותי נורא!
שיהיה לכולנו סופשבוע נהדר וטעים.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.