תוספת 30.11.2023
רגע לפני חג החנוכה עם כל הלביבות, השמן והסופגניות (מתכון לסופגניה של פעם, מחר בטור שישי) אני רוצה לחזור דווקא לעוגה צנועה, בייתית ומנחמת.
עוגת גבינה אפויה דלת שומן (3%) ללא גלוטן, עם אופציה ללא סוכר, חורפית ו'עננית' בטעם גן עדן… כי זה בדיוק מה שמתאים לי לשבת.
כבר כמה ימים שאני חולמת עליה – על עוגת הגבינה האפויה של סבתא שלי.
כשהכנתי אותה לראשונה לא האמנתי שניתן להכינה מגבינת 3% שומן אבל כשהיא כל כך הצליחה היא הפכה לעוגת הבית שלנו.
זו עוגת גבינה אוורירית ונימוחה, מעודנת וטעימה ללא חמאה או שמן, ללא כמויות סוכר מטורללות וללא אמבטיות מים חמים!

כמה דגשים להצלחה
העוגה מעודנת מאוד ולא מתוקה מידי, אם אתם מאוהבי המתוק הוסיפו חצי כוס סוכר. סוכרתיים, שימו לב – אפשר להמיר את כל כמות הסוכר במתכון ל'כמו סוכר', 'סטיביה' או 'סוויט אנד גו'.
ישנה חשיבות להקצפת הביצים במתכון – איכות ההקצפה היא שהופכת את העוגה לנימוחה ורכה כל כך – גם מיקסר ידני עושה את העבודה (אבל בבקשה, בסבלנות!)
והדגש האחרון – סבלנות! בלי סבלנות אין עוגה ולכן לא פותחים את התנור עד שאומר לכם.
להכנת העוגה
חממו תנור ל-200 מעלות (לא בטורבו)
הפרידו 6 ביצים לחלבונים וחלמונים.
את החלבונים (החלק הלבן) הקציפו היטב כחמש דקות תוך הוספת כוס סוכר (או תחליף) בהדרגה עד לקבלת קצף ביצים גבוה ויפה.
בקערה נפרדת טרפו 750 גרם גבינה לבנה 3% שומן, 6 חלמונים, שני שקיקי סוכר וניל (ניתן להמיר בכף תמצית וניל), גרידה מלימון קטן, שתי כפיות פודינג וניל (יש גם ללא סוכר בימנו, מומלץ לחולי סוכרת) ו-4 כפות קורנפלור.
הוסיפו לקערת הגבינה שליש מתערובת החלבונים וטרפו היטב. הוסיפו את שני השלישים הנותרים מתערובת החלבונים וקפלו בעדינות אל תוך התערובת את שארית החלבונים.
את השלב הזה בצעו בסבלנות ושימו לב שאתם לא מפספסים כי אחרת העוגה תפול. תצא לכם תערובת עדינה ותפוחה.
קחו תבנית 26/28 קוטר או תבנית מלבנית גדולה ושמנו אותה מעט, הוסיפו את הבלילה והכניסו לתנור.
כעבור עשר דקות הורידו את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואפו עוד כשעה. העוגה תעלה מעל גובה התבנית, זה בסדר גמור, היא גם תרד לגובה התבנית, אל דאגה.
כבו את התנור והשאירו את העוגה לעוד שעה (ובחורף אפילו שעתיים) בתנור סגור – אל תפתחו את התנור בשעה הזו, אני יודעת שאתם סקרנים, זה קשה, אבל זה שווה.
הוציאו את העוגה, צננו ופדרו אותה באבקת סוכר.
אתם הולכים להשתגע עליה, כבר אמרתי?
זהו, זו כל התורה, עוגת גבינה של פעם כמו בקונדיטוריות – היא דלת קלוריות, נטולת גלוטן וטעימה כל כך שיבקשו מכם עוד פרוסה עד שתגמר!
תהנו ותטרפו,
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.