כשעברנו לגור יחד בירושלים מיד נרשמתי למרכז הספורט של לרנר… לא, לא אל תטעו.. אני לא חובבת התעמלות גדולה ואפילו לא הצלחתי (בפעם המיליון) להתמכר לספורט (היו לי כאן לא מעט טורים על הניסיונות כושלים להתמכרות הזו שנגמרו בתבוסה, כנראה שלא צריך להצהיר הצהרות אלא פשוט לצאת ולהתעמל).
הסיבה האמיתית שסגללה נרשמתי היא המקלחת.
אני יודעת שזה נשמע קצת מוזר (אני מתפוצצת מצחוק בזמן הכתיבה) אבל המקלחות במרכז הספורט מפנקות עד כדי כך שזרם המים החזק מרגיש כמו מסאז' רקמות עמוק במים רותחים בימים של חורף.
אני מודה זה מה שהביא אותי לשם כל השנים, אני גם מודה שקצת בייש אותי לספר בקול רם (או באותיות קידוש הלבנה, אם תרצו) שזו הסיבה העיקרית שמצליחה להביא אותי לשם – לא הבריכה, לא הטלויזיות בכבלים התלויות מעל מתקני חדר הכושר ואפילו לא הסטודנטים השריריים החתיכים…
אני מרגישה שהתמכרות לספורט לא תתכן (במקרה שלי) כי היא משווה להתמכרות לשתיית נבט עשב החיטה… בינתיים אני שורדת, שורדת בכדי לספר ובכדי לזלול שמרים בלי נקיפות מצפון.
בינתיים, בין לבין, אני הולכת בשכונה, מתעמלת על מכשירי-רחוב, נושמת את האוויר הצח ונוסעת ללרנר – כבונוס שיחקתי אותה אשת העולם הגודל שיודעת שהתעמלות זו בריאות והיא חיונית, שתיתי קפה אצל סאלח והסתחבקתי עם הסטודנטים שבאמת באו בשביל הספורט.
לאחר כשעה, אחרי שהתקלחתי 20 דקות לכל הפחות (אני יודעת שאסור לבזבז מים!) יצאתי בחיוך ענק והלכתי, כמובן, לישון צהריים.
משוגעת? קצת. אבל שמחה לאללה.

עוגת פרג-קוקוס-תפוז בחושה ורכה
עוגת השבת שלי אינה עוגת שמרים פרג אלא דווקא עודה בחושה מנוקדת בפרג ומפתיעה בטעמה המיוחד.
זו עוגה נפלאה, קלה להכנה ומאוד מפתיעה- הפרג עושה אותה מיוחדת במינה אבל שונה מכל עוגות הפרג שטעמתם עד היום.
עוגת פרג-קוקוס-תפוז בחושה
מחממים תנור ל-180 מעלות
אישית אני לא אוהבת עוגות מתוקות מידי ולכן אני במתכון יש רק ב-2/3 כוס סוכר, אם אתם אוהבים עוגות מתוקות המירו במתכון לכוס סוכר שלמה.
בקערת מיקסר מקציפים כחמש דקות 4 ביצים שלמות עד לקבלת תערובת תפוחה, מוסיפים בהדרגה 2/3 כוס סוכר וממשיכים להקציף כשתי דקות נוספות.
בקערה נפרדת מערבבים כוס פרג טחון, כוס קוקוס טחון, כוס קמח תופח, 3/4 כוס שמן צמחי, חצי כוס מיץ תפוזים סחוט, גרידה מתפוז שלם וגביע שמנת חמוצה (200 גרם).
מוסיפים את הביצים וטורפים לבלילה חלקה (אין כל צורך בקיפולים, ההקצפה הזו נועדה רק בכדי להפוך את הבלילה לקלה יותר)
את הבלילה מעבירים לתבנית טבעתית או תבנית 24 או לשתי אינגליש קייק, אופים כחצי שעה עד 40 דקות. שימו לב לא לייבש את העוגה – תבדקו אפייה.
צננו לפני הגשה 🙂
טיפים וגיוונים:
1. ניתן לגררכ- 100 גרם שוקולד מריר להתערובת.
2. מעוניינים להפוך את העוגה לפרוה? זה קל, פשוט ניתן להמיר את השמנת החמוצה בכוס של מיץ תפוזים טריים.
3. קניתם פרג טרי בכמות גדולה ותרצו לאחסן? תוכלו לאחסן פרג עד שנתיים בהקפאה בקופסא סגורה/ שקית אטומה.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.