ככל שאני מהרהרת בכך יותר ויותר אני מבינה שבסופו של דבר החיים שלנו מורכבים מרצף חוויות שבין אחת לשניה מתקיים הביטוי 'חיי היום-יום'.
בשנים האחרונות (נכון יותר, מאז שהכרתי את דני) חיי השתנו מקצה לקצה.
בזכות דני הבנתי שהחיים הם סך החוויות שצברנו ושעוד נצבור, הבנתי שחוויה היא רגע בלתי נשכח, רגע שניתן לנצור לעד, כזה שלא ימחק והוא שווה זהב.
כמה פעמים יצא לכם לחשוב ולנסות להזכר במה עשיתם בשבוע שעבר ביום שני בשעה שלוש?
אנחנו באמת לא זוכרים – זה 'נשרף' מהר כי הרוטינה של החיים (שהיא גם התשתית עליה החיים עומדים) לא מספיקה דיה בכדי שנזכור אותה.
אנחנו משקיעים חלק לא מבוטל מחיינו בצבירת חוויות, ביציאה לטיולים, הרצאות, מפגשים, קונצרטים, הצגות, אופרות, תערוכות, מסעדות (הו, הו כמה מסעדות!), בתי קפה… בטח שכחתי כמה דברים אבל הבנתם – אנחנו משקיעים בחוויה, בניסיון לנצור את הרגע, בכדי שלא ישכח.
חוויה היא רגע מרענן שמוציא מהשיגרה האפרורית (או ה'רגילה'). חוויה מפתיעה, מרגשת, משמחת, מצחיקה, משחררת, מחכימה, לפעמים גם מאתגרת – חוויה שהיא זמן שכולו שלנו.
כשאנחנו יוצאים מהשגרה אחנו בונים לעצמנו עוד קומה בזכרונות, כותבים עוד עמוד ב'ספר חיינו' וגם בקשר שלנו עם בני הזוג שלנו, עם החברים שלנו, בני המשפחה ובעיקר עם עצמנו.
כשאני מנסה להזכר בעצמי בתחילת שנות ה-30 שלי אני נזכרת רק בחלקיקי חיים – היו שם כמה רגעים משמעותיים אבל השאר נשרפו, נמחקו כלא היו.
היום אני במקום אחר – היום אני מבינה שה'נכס' שאני נושאת איתי הוא סל החוויות הזה שמותיר טעם של שמחת חיים ושמאפשר לי לחיות בין חוויה אחת לשניה בציפייה לבאות ובשמחה גלויה.
ואתם? האם גם אתם משקיעים ומטפחים את התחום החווייתי בחייכם? מה אתם עושים? ספרו לי.

עוגת בננות מפנקת
הבוקר אני פותחת את היום עם עוגת בננות נפלאה, האמריקאים קוראים לה – 'לחם בננות' אבל אני לא רוצה לבלבל כי זה לא באמת 'לחם' זו עוגה, והיא נהדרת.
זו עוגת בננות מטריפה שהכנתי בקערה אחת מקמח כוסמין משולב – כוסמין לבן וכוסמין 80% אבל בהחלט אפשר להכין אותה גם מקמח מלא.
אגלה לכם בסוד כמוס שאני אוהבת מאוד למרוח פרוסה מהעוגה הזו בחמאה ובקונפיטורה… כי זו חגיגה גדולה.
להכנת עוגת הבננות
המתכון ל-2 אינגליש קייק חד פעמי או עוגה קוטר 24 או תבנית מלבנית סטנדרטית.
מחממים תנור ל-160 מעלות (לא בטורבו).
בקערה טורפים: 4 ביצים, 3/4 כוס סוכר חום רגיל, 4 בננות בשלות ומעוכות, 2/3 כוס שמן זית, חצי כפית מלח, כף שטוחה קינמון, 300 גרם יוגורט טבעי (3% שומן לפחות) וחצי כוס חלב.
מוסיפים 1/3 1 כוסות קמח כוסמין לבן, כוס קמח כוסמין 80% וכף אבקת אפייה.
טורפים לבלילה אחידה. הבלילה צריכה להיות קרמית ולא מיימית. אם היא נוזלית מידי הוסיפו עוד קמח.
משמנים תבנית ומוזגים את הבלילה, מעבירים לתנור לכ-45 דקות (בעוגות עגולות/מרובעות) או כ-30 דקות באינגליש קייק.
שימו לב שכל תנור מתנהג שונה, בדקו מידי פעם בכדי לא לייבש את העוגה. מצננים ומגישים 🙂
טיפים וגיוונים
אפשר להכין את כל המתכון מקמח רגיל באותן כמויות או בקמח מחיטה מלאה. במקרה של קמח מחיטה מלאה הוסיפו מעט חלב לבלילה במידת הצורך (כי הוא יבש יותר).
ניתן להוסיף לעוגה כ-50 גרם פקאנים קצוצים לתוך הבלילה. מוסיפים את הפקאנים רק כשהבלילה כבר סמיכה ומוכנה – ככה הם לא ישקעו בתחתית התבנית.
שיהיה לכולנו יום נהדר, מאושר ומלא בבריאות.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.