בשנה האחרונה חווינו כל כך הרבה חוויות מוזרות וחדשות – סגר, עוצר, ריחוק חברתי, עטיית מסיכות (תכלס, ראיתי את התופעה ביפן עוד לפני הקורונה והאיכפתניקיות החברתית הזו מאוד נגעה לליבי – אם אתה חולה שים מסיכה ואל תדביק, כמה פשוט!) ועוד.
בכל פעם מחדש אם זה יום הולדת, חג או מאורע משמעותי קשה לי. קשה לי הריחוק הזה, קשה לי לא להיות שם היום עם אמא שלי החוגגת את יום הולדתה.
קשה לי שאני לא יכולה להעניק לה זר פרחים שבחרתי בעצמי, קשה לי שלא יצאתי לחנויות שאני אוהבת בכדי לבחור לה מתנה וקשה עוד יותר שלא הכנתי לה משהו מפנק ליום הולדתה.
אני מתגעגעת לימים הבנאליים האלה – הימים הרגילים, הו כמה שנעריך אותם כשנצא מהמגיפה הפסיכית הזו!
בינתיים, אני כאן בירושלים, אופה רוגעלך שוקולד שאמא הייתה מתעלפת מהם – רוגעלך בטעם של פעם בבצק רך כזה שעושה לכם חשק לטבול בקפה (אמא ואני מעדיפות את גרסת הטבילה, כי אנחנו חושבות שזו הדרך הטובה ביותר לאכול רוגעלך!).
המתכון מוקדש לך אמא לעוד הרבה שנים של בריאות, אושר ויחד.

להכנת הרוגעלך
לבצק השמרים: חצי קילו קמח רגיל, חצי שקית שמרים טריים (או כף שמרים יבשים), 2/3 כוס סוכר, 2 ביצים, 100 גרם חמאה/מחמאה בטמפרטורת החדר וחצי כוס חלב חמים (שימו במיקרו ל-15 שניות).
במיקסר עם וו לישה (אפשר ידנית עם סבלנות!) מערבלים קמח, שמרים, סוכר, ביצים וחמאה כשתי דקות במהירות בינונית.
מוסיפים את החלב בהדרגה (אם אתם רואים שהבצק יבש מידי הוסיפו חלב, הבדלי לחות משנים את הכמות).
אחרי כמה דקות של לישה הוסיפו כפית שטוחה מלח ולושו כ-7 דקות נוספות.
***שימו לב – ללישה יש משמעות אדירה(!) בבצק שמרים, הלישה 'פותחת' את הגלוטן ובכך הופכת את הבצק לאלסטי, רך וקל.
אל תוותרו על לישה ארוכה, זה ההבדל בין מאפה 'אבן' למאפה אוורירי ברמה של קונדיטוריה.
משמנים קערה ומעבירים את הבצק אליה להתפחה (אני מכסה בניילון נצמד אפשר גם במגבת מטבח) – בקיץ כשעה וחצי ובחורף כשעתיים.
למלית ה'שוקולד' – 200 גרם חמאה מומסת, כוס קקאו (אני מעדיפה איכותי) וכוס סוכר (גם חום עובד כאן).
כשהבצק תפח מרדדים אותו לעיגול, מורחים חמאה מומסת, מפזרים קקאו (במסננת) וזורים סוכר. מחלקים לפרוסות כמו פיצה ומגלגלים כל אחת לרוגעלך.
מניחים בתבנית אפייה להתפחה כרבע שעה ובינתיים מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מורחים את הרוגעלך בביצה טרופה ומעבירים לאפייה בין רבע שעה לעשרים דקות (תלוי מאוד בתנור שלכם – תבדקו!)
מכינים סירופ סוכר מחצי כוס מים וחצי כוס סוכר – מבשלים עד שהסוכר נמס ומכבים את האש.
מורחים את הרוגעלך כשהם יוצאים מהתנור והחגיגה גדולה!
שיהיה לכולנו בוקר שנה חדשה נפלא, מתוק ומלא תקוות!
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך.